woensdag 19 december 2012

Koblenz

Na een relaxte avond en nacht worden we uitgerust wakker. We varen nog en ik schuif het gordijn in de hut opzij zodat ik vanuit bed naar buiten kan kijken. Ik vind het geweldig, dit steeds maar veranderende uitzicht, wat is dit een heerlijke, heerlijke manier van reizen.

We komen fris gedoucht en aangekleed bij het ontbijtbuffet en al ontbijtend kijken we maar weer uit het raam, het is geweldig om zo door het landschap te glijden.



Het waterpeil ligt erg hoog. Misschien voor dat betonnen bootje maar goed ook. Komt het eindelijk eens in het water in plaats van alsmaar op de kade. 



Op het dek genieten van het uitzicht. Het is wat nat en fris maar het uitzicht zorgt er toch voor dat ik blijf hangen, mijmeren en kijken. 

Tegen half 11 is er glühwein in de lounge, op dit tijdstip moet ik nog niet echt aan wijn denken, ook niet als ie gloeit. Maar binnen zitten, een muziekje erbij, kopje thee en maar turen over het water en naar de beide oevers. We lunchen weer wat en dan komen we aan in Koblenz. We draaien de zogenaamde Deutsche Eck op, daar waar de Rijn zich splitst en rechtsaf verder gaat als Moezel. Direct daarna meren we aan. Het doet allemaal wat sprookjesachtig aan. We zien dat er al een heel groot cruiseschip aan de wal ligt en zien verder geen plek voor ons schip. Hoe zou dat nou gaan? Nou heel eenvoudig. Ons schip leggen ze vast aan het schip dat er al ligt. Dan gaat de loopplank uit zodat we op dat schip kunnen komen. Dan moeten we oversteken, op vreemd terrein dus, naar de volgende loopplank om aan wal te geraken. Leuk om mee te maken. Op het andere schip zitten erg veel Amerikanen. 
Maar dan gaan we aan wal en ontdekken dit leuke oude stadje aan de Moezel. Er gaat een kabelbaan vanuit Koblenz helemaal over de Rijn naar boven, waar vroeger een groot slot lag. We verkennen eerst het stadje en gaan dan het bakje van de kabelbaan in, naar boven aan de overkant. Wat een geweldig spectaculair uitzicht! 







Koblenz is een schattig middeleeuws stadje, maar te klein om er een hele middag en avond door te brengen. De kerstmarkt is ook leuk natuurlijk, maar na het overweldigend aanbod van 6 kerstmarkten in Düsseldorf heb je het hier wel snel een keer gezien. We dineren wat en we loungen wat, met uitzicht op ons 'Amerikaanse' buurtschip waar ze een bonte avond hebben. We lachen ons gek om dit live entertainment. Op een gegeven moment hebben de buren in de gaten dat wij ze al een poos zitten te bekijken en is de pret wederzijds. Erg leuk. Het schip blijft vannacht liggen. Wat zullen we lekker slapen... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten