dinsdag 29 november 2016

Finchingfield, Saffron Walden en Cambridge

Vanuit Braintree vertrokken, na het krabben van de autoruiten. We meanderden door het Engelse platteland en kwamen onderweg door dit prachtige idyllische dorpje met de betoverende naam Finchingfield. Het deed me erg denken aan een scene uit een fijne Britse 'who-dunnit' en aarzelde dan ook even om bij de vijver te kijken. Het zou zomaar kunnen dat je ergens op een lijk stuit en dat meneer Barnaby aan komt snellen in een mooie Jaguar. Enfin. Genoeg voor de fantasie. 






Na Finchingfield kwamen we terecht in Saffron Walden alwaar de gebroeders Wilkin ook een Tearoom hadden opgezet. Dit keer aten we een soort lunch in The Courtyard waar we overigens nogal uit de toon vielen als toeristen. Het gros van de clientèle bestond uit bejaarde dames. Na de lunch wandelden we nog even door het oude Saffron Walden, veel vakwerkhuizen uit vervlogen tijden, een oud marktpleintje, alles very very British. Heerlijk. 



Welsh rarebit. Een soort gegrilde boterham met kaas. 




Ons hotel! Het Regency House Boutique Hotel in Cambridge. We hadden hier een apartement voor 2 nachten, wat heerlijk was dat! 


The old library, Cambridge. 
Ook Charles Darwin was ooit student in Cambridge en dat willen ze weten. Een plaquette ter nagedachtenis. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten